Schorren Schorsen Schemeringen

van zondag 21 november t.e.m. zondag 12 december 2021

BRUNO VAN DIJCK   MARC VAN ROY    TINE COLEN & JAN VAN GOETHEM

vrijdag, zaterdag en zondag van 15 tot 18 uur of na afspraak.

D'APOSTROF

Pastoriestraat  59 - 9800 Meigem (Deinze)
info@dapostrof.be 0494 53 45 66
http://www.dapostrof.be

Camere 7_19 Marc Van Roy - 2019 - inkjet print Hahnemühle Photo Rag / 100 cm x 124 cm

Opening zondag 21 november

11 uur pianorecital Elias Van Dyck + aperitief (recital enkel na reservatie)
aansluitend tot 18 uur mogelijkheid om de tentoonstelling te bezichtigen
14 uur inleiding Peter De Graeve, samensteller

Op een overwoekerd pad XIII Bruno Van Dijck - 2020 acryl, houtskool, zwart krijt en pastel op conservation board / 15,5 x 50,5 cm

Kunst toont niets. Nee, werkelijk niets. Dat is een historische misvatting. Daarom is het begrip 'ten-toon-stelling' in feite artistieke nonsens. Er wordt niets getoond. Ware kunst toont niet, maar ziet, ze stelt zich in de plaats van ons - blinde, zelfverblinde, eigengereide mensen. Wij, exemplaren van de Homo Sapiens (zogezegd), wij, kinderen van Oedipus, doen niets liever dan onszelf de ogen uit te steken, onszelf te verblinden, hoe alwetend en alziend onze soort zich verder ook graag voordoet. Kunst ziet, in onze plaats, wat wij niet zien, of niet langer zien, waar we in onze planetaire almacht achteloos aan voorbijgaan. Alleen de kunst ziet het alom vergetene, omdat alleen zij zich de fatale menselijke blindheid herinnert, altijd. Kunst ziet, en laat zien. Vier kunstenaars - ongelijk in leeftijd, maar samen onovertroffen in hun subtiele visionaire esthetische kracht - laten de natuur, de materie, de wereld, kijken naar ons, vergeetachtigen, op manieren die onze blik stil en onze geest ademloos maken. Tine Colen en Jan Van Goethem, Marc Van Roy, Bruno Van Dijck: vier dichters van het visuele leren ons opnieuw het weergaloos bekeken worden. In Schorren, Schorsen, Schemeringen worden wij, waanwijzen, eendagsvliegen, door oogstrelende objecten (foto's, schilderijen, etsen, sculpturen, weefsels, ontwerpen) bespied, als nooit tevoren. Kom, laat je begluren. Wees onverblind. (Peter De Graeve)

 

Neteldoek Tine Colen en Jan Van Goethem

Meer beeldmateriaal vindt u op de website onder Recent werk / Op een overwoekerd pad

PIANORECITAL ELIAS VAN DYCK

21 November 11 uur

Het woud is een wondere wereld, een oeroude plek vol mysterie waar de mens niet meer dan een tijdelijke gast is. De componisten in dit programma nemen u mee op een dwaaltocht door de uitgestrekte bossen van Midden-Europa. In zijn Waldszenen presenteert Robert Schumann het woud als een toevluchtsoord, weg uit de moderne wereld. Toch is de idylle nooit compleet. Die wrange bijsmaak wordt nog sterker bij Janàček wiens Op een overwoekerd pad een echo biedt van persoonlijke drama's. Samen met zielsverwante werken van Bach, Brahms, Debussy, Kurtág e.a. weven deze twee woudcycli een associatief verhaal dat mens en natuur verbindt.

Inkom: €15. Reservatie: website of via Mail of 0494 53 45 66

BELANGRIJK: bij aankomst zal u gevraagd worden om uw vaccinatiecertificaat of een negatief resultaat van een PCR test (afgenomen minder dan 2 dagen voor datum) te tonen. Na het recital biedt D'apostrof u een glaasje aan en kan u de tentoonstelling bekijken.

Programma pianorecital

 WEBDESIGN Auslooddesign