SEA FEVER

BRUNO VAN DIJCK - SCHILDERIJEN (BE)
MIKE PERRY - FOTOGRAFIE (UK)

JEROEN LAUREYNS - TEKST (BE)
PHILIP GROSS - POEZIE (UK)
PETE JUDGE - MUZIEK (UK)

De Queeste Art
Trappistenweg 54
B-8978 Abele/Watou

www.dequeeste-art.be
info@dequeeste-art.be
tel: 057 33 48 72

Open zaterdag en zondag van 14 u tot 18 u en na afspraak

VERNISSAGE: ZONDAG 20 NOVEMBER VANAF 14 UUR
Met een optreden van de Britse bariton Richard Morris

TENTOONSTELLING: 20.11.2016 - 18.12.2016

Deze tentoonstelling brengt een hedendaagse herinterpretatie van John Masefields gedicht Sea Fever (1902). John Ireland bewerkte het in 1913 tot een ondertussen populair geworden lied. (hier vertolkt door Bryn Terfel)
Voor de participerende kunstenaars verwijst Sea Fever naar de zieke zee, die in haar koortsigheid de door de mens achtergelaten plastic rommel uitbraakt op de kust. Sea Fever slaat op de vernietigende kracht van de zee, op de zeespiegelstijging, de opwarming, de bedreigde zeefauna en -flora die zich moet aanpassen aan de hogere watertemperatuur en verzuring.

Vanuit deze bezorgdheid groeide een boeiend project, waarin verschillende kunstenaars elkaar ontmoeten op een afgelegen stukje kust in Wales, Cwm Gwylog.
Hier ontstonden de olieverfpanelen van Bruno Van Dijck, samengebracht in een schrijn, als herinnering aan deze dierbare plek. Hier verzamelde Mike Perry een aantal objecten om ze vervolgens op een bijna forensische manier fotografisch in beeld te brengen. Hier bracht Mike Perry Philip Gross en Pete Judge samen voor een poëtisch muzikale performance op het kleine strand. Beluister de herinterpretatie van Pete Judge hier.

De tentoonstelling loopt van 20 november tot en met 18 december in De Queeste Art in Abele/Watou.

PUBLICATIE

Naar aanleiding van de tentoonstelling verschijnt een publicatie (100 pagina’s) met een uitgebreide selectie van de geëxposeerde werken. Naast een inleidende tekst van Jeroen Laureyns werden ook het gedicht van Philip Gross en het oorspronkelijke gedicht van John Masefield opgenomen.
Deze publicatie kost 20 € en is verkrijgbaar op de tentoonstelling en in de betere boekhandel.

Lees hier de teksten van Mike Perry en Bruno Van Dijck over hun werk op deze tentoonstelling

Meer informatie:

http://www.dequeeste-art.be
http://www.m-perry.com/
http://www.brunovandijck.be

 

 

 WEBDESIGN Auslooddesign